In This Issue

  • Welcome!
  • Special Announcement – Our address has changed!
  • Product Spotlight – Aspose.BarCode for Reporting Services
  • Convert DOC, RTF, WordML and HTML documents to DOCX
  • Secure your PDF documents with Digital Signatures
  • Aspose.Words for Java v2.3.0.0 Released
  • Latest Enhancements in Aspose.Network v3.5.3.0
  • Aspose.Words for Reporting Services now supports DOCX format too
  • Technical Tip – Change page orientation in RDL reports exported to Word documents
  • **Aspose.Pdf for .NET v3.5.8.0 Mega Hotfix
    **

Hoş geldiniz

Aspose Bülten’in Eylül 2007 sayısına hoş geldiniz! Bu ayki bültenimizde vitrin ürünümü Aspose.BarCode for Reporting Services hakkında bilgilendirme yapacağız. Ayrıca Aspose.Words for Reporting Services, Aspose.Network, Aspose.Pdf, Aspose.Words ve Aspose.Pdf.Kit ürünlerimizin son sürümlerindeki yeni ve heyecan verici özelliklere göz atacağız. Aspose’dan son haberleri alırken, bir yandan da aylık Tech-Tip sayesinde Aspose.Words for Reporting Services’dan MS Word dokümanına verilen RDL raporlarının sayfa yönünü nasıl özelleştirebileceğinizi göreceksiniz.

Özel Duyuru

Değerli müşterilerimize adresimizi değiştirdiğimizi bildirmek isteriz. Yeni adresimiz aşağıdaki gibidir:

Aspose Pty Ltd
Suite 119, 272 Victoria Avenue
Chatswood, NSW, 2067
Australia

Diğer bütün iletişim bilgileri aynıdır. Çekle ödeme yapan müşterilerimiz çeklerini yukarıdaki adrese gönderebilirler. İlginize teşekkür ederiz.

Vitrin Ürünü

Aspose.Barcode for Reporting Services MS SQL Server 2000 ve 2005 Reporting Services altında çalışan en geniş .NET barkod çözümleme çözümüdür. Aspose.Barcode for .NETin büyük başarısını takiben Aspoze.BarCode for Reporting Services 25in üzerinde barkod simbolojisine destek vermektedir. Bunlar arasında Linear (Code128, Code39, Code93, EAN13, EAN14 (SSCC14), EAN8, UPCA, UPCE, BooklandEAN, Interleaved2of5, Standard2of5, MSI, Code11, Codabar, Postnet, Planet and SSCC18 etc.) ve 2D (PDF417, QR and DataMatrix etc.) barkodlar vardır.

Ürünümüz geliştiricilerin SQL raporlarında yüksek kaliteli barkodlar göstermesini sağlar. Bu barkodlar Bmp, Jpg, Gif ve Png olarak dört görüntü formatında gerçeklenebilir. Aspose.BarCode for Reporting Services Visual Studio IDE içinde bir araç takımına eklenip SQL raporu üzerine bırakılarak kolayca kullanılabilir. Aspose.BarCode for Reporting Services ‘ın iş ihtiyaçlarınızı nasıl karşılayacağını görmek için ücretsiz deneme sürümünü indirin.

DOC, RTF, WordML ve HTML dokümanlarını DOCX’e çevirin

Aspose.Words for .NET v4.4.0.0’a eklenen en önemli özellik dokümanları MS Office 2007 Open XML (DOCX) formatına çevirmek. Bu demek oluyor ki artık geliştiriciler Aspose.Words for .NET kullanarak DOC, RTF, WordML ve HTML dokümanlarını kolayca DOCX’e çevirebilecekler. Bunun yanı sıra Aspose.Words çevirici ve yükleyicileri artık Authenticode ile imzalanmış durumda. Word-PDF çevrimi, doküman açıp kaydetme, özel özelliklerle ilgili pek çok hata da düzeltildi. Daha fazla detay için lütfen tüm hikayeyi okuyun.

PDF Dokümanlarınızı Digital Signature ile koruyun.

Aspose.Pdf.Kit for .NET v2.6.0.0 artık Digital Signature destekliyor. Bu PDF dosyalarınızı kullanıcının kimliğini ve dokümanın içeriğini doğrulayarak daha güvenli hale getirmek için atılmış bir adım. Ayrıca Form (AcroForm veya XfaForm) özelliklerinde de bazı iyileştirmeler yapıldı. İmleçler, form alanları, şifreleme, link ve metin alma, birleşik giriş kutusu doldurma ve düzleme, XFA metin alanları ve PdfViewer hataları düzeltildi. Aspose.Pdf.Kit for .NET v2.6.0.0 üzerinde yapılan iyileştirmeler hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayın.

Aspose.Words for Java v2.3.0.0 Çıktı

Aspose Aspose.Words for Java için .NET sürümlerindeki (v4.2.2 – v 4.3.1) hata düzeltmelerini içeren bir bakım sürümü çıkardı.Bunun yanı sıra alt notlar, dosya boyutu optimizasyonları ve DOC ve HTML dosya almakla ilgili iyileştirmeler yapıldı. Daha fazla detay için lütfen sürüm sayfasını ziyaret edin.

Aspose.Network v3.5.3.0’ün en yeni zenginleştirmeleri

Yeni özelliklerin ve zenginleştirmelerin eklenmesiyle Aspose.Network v3.5.3.0 daha da iyi oldu. Yeni özellikler arasında eposta mesajlarının linklenmiş kaynakların yerele kaydedilmesi, toplu postalar için performans sayaçları (gönderilen veya başarısız eposta sayısı vb.), Windows Explorer’dan dosya sürükleyip bırakma ve Outlook eposta istemcisini eklerle açma gibi. Yeni özelleştirme ve zenginleştirmeler dışında pek çok hata da giderildi. Aspose.Network for .NET v3.5.3.0 hakkında daha fazla almak için buraya tıklayınız.

Aspose.Words for Reporting Services artık DOCX formatı da destekliyor

Büyük bir zevkle ilan ediyoruz ki artık Aspose.Words for Reporting Services RDL raporlarını MS Office 2007 Open XML (DOCX) formatına gönderebiliyor. Yani geliştiriciler artık DOC, RTF, WordML ve DOCX formatında rapor oluşturabilecekler. Daha fazla detay için lütfen sürüm sayfasını ziyaret edin.

Teknik İpucu

Word Dokümanlarına verilen RDL raporlarındaki sayfa yönelimini değiştirme
**

Zaman zaman müşterilerimiz bizden Aspose.Words for Reporting Services ile RDL raporlarını MS Word dokümanlarına verirken yapılan bazı ayarları eklememizi isterler. Bugün sayfa yönelim ayarlarından bahsedeceğiz.

Farz edelim sayfanın kenarından taşan geniş bir tablo veya matris içeren bir raporunuz var. PDF gibi Microsoft gerçekleştiricileri bu taşan kısımları bir sonraki sayfaya taşırlar, ancak biz bu yöntemi basıldığında okuyucunun kafasını karıştırabileceği için beğenmiyoruz. Aslında bu raporun tasarımcısına rapor üstünde uğraşması için bir sinyal olarak alınmalı. Ancak Aspose.Words for Reporting Services kullanarak gerçekleyiciye basitçe sayfa yönelimini değiştirilebilir. Tablonun fazlasıyla büyük olmadığı durumlarda bu çözüm problemi çözer.

Sayfa yönelimini değiştirmek için lütfen aşağıdaki satırları C:\Program Files\Microsoft SQL Server<Instance>\Reporting Services\ReportServer\rsreportserver.config dosyasına ekleyiniz (Örnek DOC gerçekleyicisi içindir):

Aspose.Pdf for .NET v3.5.8.0 Mega Hotfix

Ağustos 2007de Aspose.Pdf takımı 3 adet Mega Hotfix çıkardı. 30dan fazla hata temizleyen bu hotfixler Word, RTF, HTML & XSL-FOdan PDFe çevrim, kenarlıklar, bölümler, altçizgili sekmeler, metin sınırları, paragraflar, sembol değiştirme, alt notlar, metin yaslama ve formatlamayla ilgili. İlgili sayfaları ziyaret edip (1. 2. and 3. Mega Hot fix) son sürümü indirmeyi unutmayın, kendisinden önceki sürümlerin giderdiği hataları da içerecektir.