In This Issue

  • Welcome!
  • Special Announcement – Aspose.Custom for Reporting Services is on its way!
  • Product Spotlight – Aspose.Slides
  • Improved Aspose.Total Northwind Demos
  • Aspose.Grid supports Microsoft ASP.NET AJAX Extensions for .NET 2.0
  • Open, Generate, Save & Convert DOCX using Aspose.Words for .NET
  • Aspose.Editor now works on Microsoft Windows Vista
  • Aspose.Words for Reporting Services 2.0.0.0 Released
  • Technical Tip – Adding multi-line watermark to existing PDF
  • Aspose.Pdf for .NET v3.6.1.0 Mega Hotfix

Hosgeldiniz

Aspose Bültenin Kasım 2007 sayısına hoş geldiniz! Bu ayki bültenimizde vitrin ürünümü Aspose.Slides hakkında bilgilendirme yapacağız. Ayrıca Aspose.Total, Aspose.Words, Aspose.Grid, Aspose.Editor ve Aspose.Pdf ürünlerimizin son sürümlerindeki yeni ve heyecan verici özelliklere göz atacağız. Aspose’dan son haberleri alırken, bir yandan da aylık Teknik İpucu sayesinde PDF dokümanlarınıza çok satırlı damgaları Aspose.Pdf.Kit vasıtasıyla nasıl ekleyeceğinizi öğreneceksiniz.

Özel Duyuru

Halihazırda satışta olan Aspose.Custom müşterilerimizin bileşenleri kendi ihtiyaçlarına göre tasarlayıp paketleyebileceği esnek bir çözüm. An itibariyle Aspose.Custom müşterilerin sadece .NET veya Java bileşenlerini paketlerine ekleyebilmesine izin veriyor, ancak çeşitli müşterilerimizde Reporting Services ürünlerimizi de Aspose.Custom aracılığıyla sunmamızı istediği yönünde bildirim aldık. Bunun üzerine siz değerli müşterilerimizi bilgilendirmek isteriz ki bu ay içerisinde Aspose.Custom for Reporting Services bölümü Aspose.Custom sayfasına eklenecektir. Umarız ki bu değişim ciddi bir indirimle birden çok Reporting Services ürünü almak isteyen müşterilerimiz için faydalı olacaktır.

Ürün Vitrini

Aspose.Slides .NET ve Java uygulamalarının Powerpoint dokümanlarını Microsoft PowerPoint kullanmadan okuyup yazabilmesine olanak sağlayan bir yönetim bileşenidir. Aspose.Slides .NET ve Java bileşenleri arasında Powerpoint dokümanlarını yönetebilme fonksyonu olan ilk ve tek üründür. Bütün Aspose bileşenleri gibi Aspose.Slides da C# ile yazılmış olup uygun fiyatlı ve çok hızlıdır Lütfen ücretsiz deneme sürümünü indirip Aspose.Slide’ın iş ihtiyaçlarınızı nasıl karşılayacağını kendiniz görün.

Gelişmiş Aspose.Total Northwind Demoları

Geliştirilmiş Aspose.Total demoları artık Windows Vista destekli. Demolar hem MS Visual Studio 2003 hem de 2005 formatlarında sunuluyor. Windows Vista kullanıcıları için MS Visual Studio 2005 demoları öneriliyor. Demoları buradan indirebilirsiniz. Lütfen detaylar için tüm hikayeyi okuyun (İngilizce)

Aspose.Grid Microsoft ASP.NET .NET 2.0 AJAX uzantılarını destekliyor

Aspose.Grid’in yeni sürümü, v1.9.3, MS ASP.NET .NET 2.0 AJAX uzantılarını destekliyor. Grid.Web’i AJAX uzantıları web kontrolüyle kullanabilirsiniz. Bu özelliklerin yanı sıra TAB, SHIFT-TAB navigasyonu ve yeni sınıf, metod ve özellik eklentileri de eklendi. Bunlar dışında bazı geliştirmeler ve hata düzeltmeleri de yapıldı. Daha fazla detay için lütfen buraya tıklayınız.

DOCX dosyalarını Aspose.Words for .NET kullanarak açın, yaratın, kaydedin, değiştirin

Aspose.Words for .NET’in bir önceki sürümü dosyaları MS Word 2007 DOCX formatında kaydetmeyi sağlıyordu. Yeni sürüm ise DOCX dosyalarını yüklemeye olanak veriyor. Yani artık DOCX dosyalarını Aspose.Words kullanarak kolayca açabilir, yaratabilir, kaydedebilir veya değiştirebilirsiniz. Aspose.Words for .NET’i doküman işleme bileşenleri arasında bu özelliklere sahip ilk ürünlerden biri. DOCX dosyası yükleme dışında pek çok yeni geliştirme ve hata giderme yapıldı bu sürümde. Tüm detaylar için resmi sayfayı ziyaret edin.

Aspose.Editor Microsoft Windows Vista’yla çalışıyor

Aspose.Editor’ün son sürümü, v2.2.0, Windows Vista desteği içeriyor. Kontrol sadece 32-bit Vista’da denendiği için 64-bit’lerde çalışacağını garanti edemiyoruz ancak çalışmalı. Bu sürümde doküman içinde metin sürükleyip bırakma eklendi. Sürüm aynı zamanda .NET 2.0 ikilileri, Visual Studio 2005 demoları ve hata düzeltmeleri içeriyor. Daha fazla detay için resmi siteyi lütfen ziyaret edin.

Aspose.Words for Reporting Services 2.0.0.0 Çıktı

Aspose.Words for Reporting Services v2.0.0.0 çıktı. Bu sürüm sonunda uzun zamandır bekleyen bir özelliği sizlerle tanıştırıyor: akış serimi dokümanlarına taşımak. Bu demek oluyor ki atık RDL raporlarını gerçek, normal, kolayca değiştirilebilen dokümanlar olarak değiştirebileceksiniz, sanki bir ofis çalışanı tarafından hazırlanmışçasına! Versiyon 2.0 ile paragraf sonları ve sayfalara yayılan tablolar kullanabileceksiniz. Daha fazla detay için lütfen tıklayın.

Teknik İpucu – Varolan PDF’lere çok satırlı damga koymak

Pek çok kullanıcı PDF dokümanlarını çok satırlı metinle damgalamak istiyor. Çoğunlukla use “\n” ve “” kullanmaya çalışıyorlar ancak bunlar [Aspose.Pdf.Kit][11] isimli yeni bir metod ekledik FormattedText sınıfına.

Lütfen aşağıdaki kod parçasına göz atıp varolan PDF’lere çok satırlı damganın nasıl yapıldığını inceleyin.

[C#]

//Instantiate a stamp object
Stamp logoStamp = new Stamp();

//Instantiate an object of FormattedText class
FormattedText formatText = new FormattedText(“Hello World!”, System.Drawing.Color.FromArgb(180, 0, 0), FontStyle.TimesItalic, EncodingType.Winansi, false, 50);

//Add another line for Stamp
formatText.AddNewLineText(“Good Luck”);

//BindLogo to PDF
logoStamp.BindLogo(formatText);

[VB]

‘Instantiate a stamp object
Dim logoStamp As New Stamp()

‘Instantiate an object of FormattedText class
Dim formatText As New FormattedText(“Hello World!”, System.Drawing.Color.FromArgb(180, 0, 0), FontStyle.TimesItalic, EncodingType.Winansi, False, 50)

‘Add another line for Stamp
formatText.AddNewLineText(“Good Luck”)

‘BindLogo to PDF
logoStamp.BindLogo(formatText)

Aspose.Pdf for .NET v3.6.1.0 Mega Hotfix

Ekim 2007de [Aspose.Pdf][12] takımı yeni bir Mega Sürüm çıkardı. Bu sürümde pek çok yeni özellik, geliştirme ve hata çözümü var. Geliştirme ve hata çözümleri HTML’den PDF’e ve Word’den PDF’e çevrim, içerik tablosu, tablolar, dipnotlar, sayfa numaraları, sıralı listeler ve hafıza problemleriyle ilgili. Bütün bunların listesi buradan görülebilir. Aspose.Pdf ile daha iyi çalışmak için lütfen son sürümü [indirin.][13]

[11]: http://www.aspose.com/Products/Aspose.Pdf.Kit/)’çe desteklenmiyor. Bunu mümkün kılmak için biz de AddNewLineText( [12]: https://products.aspose.com/pdf [13]: http://www.aspose.com/Community/Files/51/aspose.pdf/default.aspx