In This Issue

  • Hoşgeldiniz!
  • Ürün Vitrini – Aspose.Flash
  • Aspose.Network, IMAP / POP3 / SMTP için SSL desteği sunuyor
  • .NET 2.7.0.0 için Aspose.Pdf.Kit çıktı
  • Aspose.Words for Java ile DOCX olarak kaydetmek
  • Aspose.Words’ün OOXML kullanabilme özelliğinin beta süreci tamamlanmak üzere
  • **Aspose.Cells for Reporting Services 1.1.0.0 çıktı
    **
  • Teknik İpucu – Aspose.Words’ü PHP ile kullanmak

Hoşgeldiniz

Aspose bülteninin Şubat sayısına hoşgeldiniz! Bu ayki bültenimizde size vitrin ürünü Aspose.Flash hakkında bilgiler vereceğiz. Ayrıca Aspose.Network, Aspose.Pdf.Kit, Aspose.Words ve Aspose.Cells for Reporting Services ürünlerimizin son sürümlerindeki yeni ve heyecan verici özelliklere göz atacağız. Aspose’dan son haberleri alırken bir yandan da aylık Teknik ipucu sayesinde Aspose.Words’ü PHP ile birlikte nasıl kullanacağınızı öğreneceksiniz.

Ürün Vitrini

Günümüzde Flash® içeriğini, güçlü .NET Framework ile bir arada kullanan geliştiriciler, pek çok özelleğe sahip ve son derecede yüksek kalitede siteler oluşturma şansına sahip oluyorlar. Aspose.Flash ile bu güçlü bileşimin potansiyellerini daha da genişletebilirsiniz. Aspose.Flash, grafiksel olmayan bir .NET Flash® yönetim aracıdır. Aspose.Flash’ı kullanarak geliştiriciler Flash® içeriklerini dinamik olarak doğrudan .NET uygulamalarından değiştirebilir veya yaratabilirler. Aspose.Flash bütünleşik C# kullanılarak yazılmıştır ve son derece hızlıdır. Ücretsiz deneme sürümünü indirerek, nasıl kullanabileceğinizi kendiniz görebilirsiniz.

Aspose.Networks, IMAP / POP3 / SMTP için SSL desteği sunuyor

Aspose.Network, .NET platformunda network yazılımları geliştirmek için aradığınız tüm özelliklere sahip bir araçtır. Aspose.Netowork’ün .NET için son sürümü olan 3.8.0.0 piyasaya çıktı. Bu önemli sürüm IMAP ve POP3 için SSL desteğine de sahip. SMTP için SSL desteği daha önceki bir sürüm olan 3.7.0.0’da sunulmuştu. Aspose.Network artık bağlantıyı (POP3/IMAP) şifrelemek için Secure Socket Layer (SSL) desteğine sahip. Aspose.Network.Mail de SMTP protokolü üzerinden SSL ile şifrelenmiş e-posta gönderme özelliğini de barındırıyor. SMTP/IMAP/POP3 için örtülü ve açık güvenlik seçenekleri de yine SSL üzerinden sağlanabiliyor. Bunlara ek olarak Aspose.Network.Ftp artık VAS/VMS format öğe listesi ayrıştırma özelliğine ve Aspose.Network.Pop3, üç farklı doğrulama desteğine sahip. Ayrıca son sürüm, çeşitli hata düzeltmeleri ve yeni gelişmelere de sahip. 3.8.0.0 sürümü hakkında daha fazla bilgi almak ve en yeni sürümü indirmek için lütfen şuradaki açıklamayı okuyunuz. 3.7.0.0 sürümü hakkında daha fazla bilgi almak içinse lütfen resmi basın bültenine göz atınız.

.NET 2.7.0.0 için Aspose.Pdf.Kit çıktı

.NET 2.7.0.0 için Aspose.Pdf.Kit çıktı. Yeni sürüm sayfa ayraçları ve kademeli sayfa ayraçları yerleştirme desteğine sahip. XML ile ayraç değiştirme ve ayraçları HTML olarak kaydetme özellikleri de yine bu sürümde eklenmiş durumda. Bunun dışında Form alanlarını daha esnek bir şekilde çıkartmak ve büyük PDF dosyalarını daha etkili bir şekilde yazdırabilmek için pek çok yeni metod ve özellik de PdfViewer’a eklenmiş durumda. Ayrıca bu sürüm, çeşitli hata düzeltmeleri ve yeni gelişmelere de sahip. Son sürümü buradan indirebilirsiniz. Bu sürümle ilgili daha fazla bilgi için lütfen resmi sayfayı ziyaret ediniz.

Aspose.Words for Java ile DOCX olarak kaydetmek

Aspose.Words for Java’nın son sürümü olan 2.4.0.0 çıktı. Bu yeni sürüm ile bilikte artık Aspose.Words for Java, Microsoft Office 2007 Open XML (DOCX) dosya türünde dışa aktarım yapmayı destekliyor. Aspose.Words’de sunulan DOCX aktarma özellikleri oldukça kapsamlı. Son sürümde sadece bir kaç sınırlama yer alıyor. Son sürümü buradan indirebilirsiniz. Bu sürümle ilgili daha fazla bilgi için lütfen resmi sayfayı ziyaret ediniz.

Aspose.Words’ün OOXML kullanabilme özelliğinin beta süreci tamamlanmak üzere

Aspose.Words’deki Open Office XML desteği için oldukça yoğun bir çalışma içerisindeydik. Bu anlamda dönüm noktası sayılabilecek üç önemli sürüm hazırlandı. Bunlar; Microsoft Office 2007 Open XML (DOCX) dışarı aktarım özelliğine sahip olan Aspose.Words for .NET 4.4.0.0 sürümü, DOCX dosyalarını kullanabilmeyi sağlayan Aspose.Words for .NET 4.4.1.0 sürümü ve DOCX dosyalarını dışa aktarma özelliğini barındıran Aspose.Words for Java 2.4.0.0 sürümü idi. DOCX dosyalarının içe aktarımı henüz BETA aşamasında ama başarılı bir şekilde sonuçlandırmaya yaklaşıyoruz. Çok yakında yeni bir ürün sürümü çıkartılması planlanıyor. Bu çalışmanın bir parçası olarak detaylı bir Aspose.Words to OOXML konusunda bir uyumluluk özellikleri dokümanı da hazırladık, şuradan bulabilirsiniz. Daha fazla bilgi için lütfen bu yazıyı inceleyiniz.

Aspose.Cells for Reporting Services 1.1.0.0 çıktı

[spose.Cells for Reporting Services][11].

Teknik İpucu – Aspose.Words’ü PHP ile kullanmak

Aspose.Words for .NET ve Aspose.Words for Java, PHP ile birlikte kullanılabilir. Aşağıda verilmiş olan kod parçacığı ile Aspose.Words’ü nasıl PHP ile birlikte kullanabileceğinizi görebilirsiniz. Aşağıdaki Aspose.Words for .NET ile, örnek DocumentBuilder’ı kullanarak nasıl bölümler ekleyebileceğinizi, bölüm için sayfa ayarı yapmayı ve sayfa ayarlarını nasıl varsayılanlara geri döndirebileceğinizi gösteriyor.

[Aspose.Words for .NET ile PHP]

// Load License
$license = new COM(‘Aspose.Words.License’);
$license->SetLicense(“c:/Aspose.Words.lic”);

// Create an object to use.
$builder = new COM(‘Aspose.Words.DocumentBuilder’);

// Modify the first section in the document.
$builder->PageSetup->Orientation = 2;
$builder->PageSetup->VerticalAlignment = 1;
$builder->Writeln(“Section 1, landscape oriented and text vertically centered.”);

// Start a new section and reset its formatting to defaults.
$builder->InsertBreak(5);
$builder->PageSetup->ClearFormatting();
$builder->Writeln(“Section 2, back to default Letter paper size, portrait orientation and top alignment.”);

// Save the document
$builder->Document->Save(“C:/tmp.doc”);

The following example shows how to create a simple Hello World document in PHP using Aspose.Words for Java.
**
[Aspose.Words for Java ile PHP]**

$docFileName=“c:/java.doc”;

// Setting license
$License = new Java(‘com.aspose.words.License’);
$License->setLicense(‘c:/Aspose.Words.Java.lic’);

// Creating Aspose.Words Objects
$Document = new Java(‘com.aspose.words.Document’) or die(“Cant load Document”);
$DocumentBuilder = new Java(‘com.aspose.words.DocumentBuilder’,$Document) or die(“Cant load DocumentBuilder”);

// Do something with document
$DocumentBuilder->writeln(“Hello world from Aspose.Words!!!”);

// Saves the document to destination
$Document->save($docFileName,1);

[11]: http://www.aspose.com/Products/Aspose.Cells.Reporting.Services/)’ın 1.1.0.0 sürümünü çıkarttık. Bu sürümde ek olarak kullanabilecek, Aspose.Cells Report Designer adlı, MS Excel’i bir raporlama aracı olarak kullanmaya olanak veren bir araç sunduk. Aspose.Cells Report Designer yardımıyla kullanıcılar rapor oluşturmak için Visual Studio veya diğer bir raporlama aracına ihtiyaç duymadan Excel ile raporlarını oluşturabilirler. Rapor taslağı, Reporting Services RDL dosyası içerisine gömülü durumda ve Report Server’dan yayınlanabiliyor. Bu araç rapor hazırlamayı hızlı ve kolay bir hale getiriyor. Ayrıca bu sürümde Aspose.Cells for Reporting Services sunucu işleme özellikleri de geliştirilmiş durumda. Rapor şablonu ile çalışarak kullanıcılar, Reporting Services’daki, bütünleşik Excel tabloları, ileri seviye formüller, pivot tabloları gibi Excel’in tüm gelişmiş özelliklerini kullanabiliyorlar. Ayrıca çeşitli hata düzeltmeleri ve yeni gelişmeler de bu sürümde yer alıyor. En yeni sürümü buradan [indirebilirsiniz](http://www.aspose.com/Community/Files/52/aspose.cells.reporting.services/entry108211.aspx