In This Issue

  • Hoşgeldiniz!
  • Ürün Vitrini – Aspose.ASPXpand
  • Aspose.Words for .NET 5.0.2.0 çıktı
  • Aspose.Pdf geri döndü
  • Aspose.Words için heyecan verici demolar ve makaleler
  • Aspose.Cells for .NET için otomatik dosya tipi tanımlama
  • **Aspose.Barcode for .NET ile USPS OnceCode barkod tanımlama
    **
  • Aspose.Cells for Java 1.9.3.0 çıktı
  • Aspose.Workflow for .NET, .NET 2.0’a göre optimize edildi
  • Teknik İpucu – Excel Çalışma Tablosu ile satır ekleme ve silme

Hoşgeldiniz

Aspose bülteninin Mart 2008 sayısına hoşgeldiniz! Bu ayki bültenimizde size vitrin ürünü Aspose.ASPXpand hakkında bilgiler vereceğiz. Ayrıca Aspose.Words, Aspose.Pdf, Aspose.Cells, Aspose.BarCode and Aspose.Workflow ürünlerimizin son sürümlerindeki yeni ve heyecan verici özelliklere göz atacağız. Aspose’dan son haberleri alırken bir yandan da aylık Teknik ipucu sayesinde Excel Çalışma Tablosu’na satır ekleme ve silmeyi öğreneceksiniz.

Ürün Vitrini

Microsoft®, web geliştirme özelliklerini, masaüstü programcılarının da rahatlıkla kullanabilecekleri bir tasarım ortamı ile birleştirmekle mükemmel bir iş yaptı. Fakat web ortamı, masaüstü programcılarını cezbeden pek çok özelliğe sahip değil. Aspose.ASPXpand, web ve masaüstü geliştirme arasındaki uçurumu kapatmaya yardımcı oluyor. Aspose.ASPXpand; aralarında Set Focus, Mask Edit ve Auto Complete özelliklerinin de olduğu 60 farklı fonksiyonu kullanımınıza sunuyor. Aspose.ASPXpand, ASP.NET ile sunulan tüm bütünleşik web objeleri ile birlikte çalışabilme özelliği sayesinde yeni kod yazmanızda veya var olan kodlarınızı değiştirmenizde de size kolaylıklar sunuyor.

Aspose.Words for .NET 5.0.2.0 çıktı

Bu ay içerisinde Aspose.Words for .NET 5.0.0.0 piyasa çıkmıştı. Bu sürüm ile birlikte Office Open XML dokümanlarını destekleme özelliği resmi olarak Beta aşamasını tamamlamış oldu. Bu sürümde aynı zamanda Open Document Format (ODT) formatında dosya kaydetme desteği de bulunuyor. Bu sürümden kısa süre sonra 5.0.1.0 ve 5.0.2.0 sürümleri piyasaya çıktı. İlk sürümde bazı hata düzeltmeleri yer alıyordu. Ama iki sürümde de pek çok farklı yenilik sunuluyordu. Bu düzenlemeler ile ilgili olarak daha fazla bilgi almak istiyorsanız resmi sürüm sayfalarını şuradan, şuradan ve şuradan inceleyebilirsiniz. Aspose.Words for .NET’in son sürümü olan 5.0.2.0’ı buradan indirebilirsiniz.

Aspose.Pdf geri döndü

Yaklaşık üç aylık bir aradan sonra, Aspose.Pdf for .NET için yeni bir düzetme yayınlandı. Aspose.Pdf for .NET’in son sürümü olan 3.6.2.0, BindFO metodunun öztüretimi destekliyor. Bu sayede akımları kabul etmek ve HTML ile birleştirme sırasında güvenlik doğrulması yapmak mümkün oluyor. Bu sürüm ayrıca tabloların hüclerine yerel bağlantı vermeyi, ImportDataTable ve ImportDataView ile veri biçimlemeyi destekliyor. Buna ek olarak pek çok hata düzeltmesi ve geliştirme de eklenmiş durumda. En yeni sürümü buradan indirebilirsiniz. Daha fazla bilgi için lütfen bu yazıyı inceleyiniz.

Aspose.Words için heyecan verici demolar ve makaleler

Faydalı bulacağınızı düşündüğümüz ilginç bir demo projesi yayınladık. Bu demo projesi Aspose.Cells for .NET, Aspose.Words for .NET ve Microsoft Excel çalışma tablolarını Microsoft Word’e dönüştürecek özel olarak yazılmış yaklaşık 1200 satırlık kod içeriyor. Daha fazla bilgi için lütfen bu açıklamayı inceleyiniz. Demo şuradan download edilebilir. Ayrıca Aspose.Words’ü bir PHP projesinde nasıl kullanabileceğiniz hakkında yeni ve harika bir makale hazırladık. İster Aspose.Words for .NET’i, isterseniz de Aspose.Words for Java’yı kullanabilirsiniz. Bu makale her iki yaklaşımında artılarını ve eksilerini tartışıyor ve önemli teknikleri gösteriyor. Daha fazla bilgi için lütfen resmi açıklama sayfasını inceleyiniz. Makaleye şuradan ulaşabilirsiniz.

Aspose.Cells for .NET için otomatik dosya tipi tanımlama

Aspose.Cells for .NET’in en yeni sürümü olan 4.4.1.0 sürümü, bir Excel dosyasını açarken dosya türünü otomatik olarak tanıma yeteneği ile birlikte geliyor. Bu özelliğe ek olarak Excel2007 XLSX ile ilgili düzenlemeler yapıldı ve XLS2PDF özelliği bu sürüm ile daha da geliştirildi. Bu sürüm aynı zamanda geliştirilmiş pivot tablo desteği ve formül hesaplama motorunda daha fazla fonksiyona sahip. Buna ek olarak yeni sürümde pek çok hata düzeltmesi ve geliştirme de eklenmiş durumda. Daha fazla bilgi için lütfe resmi sayfayı ziyaret ediniz. Aspose.Cells for .NET’in en son sürümünü şuradan indirebilirsiniz.

Aspose.Barcode for .NET ile USPS OnceCode barkod tanımlama

Aspose.BarCode for .NET’in son sürümü olan 2.4.1.0, USPS OneCode barkod resimlerini tanıma desteği sunuyor. Bu sayede Aspose.BarCode for .NET, piyasada bu özelliğe sahip ilk barkod tanıma yazılımı özelliğine sahip hale gelmiş durumda. Artık Aspose.BarCode, aralarında 1D barkod ve 2D barkodları da olmak üzere toplam 22 barkod standardını destekleyebiliyor. Ayrıca bu son sürümde pek çok hata düzeltmesi ve geliştirme de eklendi. Bu sürümle ilgili daha fazla bilgi için lütfen resmi sayfayı ziyaret ediniz. En yeni sürümü buradan indirebilirsiniz.

Aspose.Cells for Java 1.9.3.0 çıktı

Aspose.Cells for Java’nın 1.9.3.0 sürümünü piyasaya çıkarttık. Son sürümde Excel dosyalarına yay, oval ve dikdörtgen şekillerinin eklenebilme özellğinin yanı sıra Word ve Excel dosyalarını OLE objesi olarak eklemek de mümkün. Artık satır ve sütun eklerken stilleri kopyalabilir, hücrenin sayısal biçim tipini alabilir ve AutoFilter ile boş ya da boş olmayan hücreleri filtreleyebilirsiniz. Bu sürümle ilgili daha fazla bilgi için lütfen resmi sayfayı ziyaret ediniz. Aspose.Cells for Java’nın en yeni sürümü buradan indirebilirsiniz.

Aspose.Workflow for .NET, .NET 2.0’a göre optimize edildi

Aspose.Workflow for .NET’in 1.3.0.0 sürümü piyasaya çıktı. Aspose.Workflow, iş süreçlerini otomatik hale getirmek için iş akışı yönetim uygulamalarını yöneten bir bağımsız bir .NET tabanlı bileşendir. En son sürüm .NET 2.0 Framework için özel olarak uyarlanmıştır. Yeni sürümde .NET 1.x ve .NET 2.0 için güncellenmiş çalışan örneklerin yanı sıra güncellenmiş yardım dokümanları da yer alıyor. Ayrıca pek çok hata düzeltmesi ve geliştirme de bu son sürümde eklendi. Daha fazla bilgi için lütfen resmi sayfasını ziyaret ediniz. En yeni sürümü buradan indirebilirsiniz.

Teknik İpucu – Excel Çalışma Tablosu ile satır ekleme ve silme

Çalışma tablolarınızın, sürekli değişen işinizi takip edebilmeniz için kolaylıkla güncellenebilir olmasını ister miydiniz? Aspose.Cells API’leri ve sadece bir kaç metod kullanarak hızlı bir şekilde yeni satırlar, sütunlar, hücreler ve çalışma sayfaları ekleyebilir, aynı kolaylıkla bunları silebilirsiniz ve bu işlemi mükemmel bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Sıfırdan yeni bir çalışma sayfası yaratırken veya var olan bir çalışma sayfası ile çalışırken kendi ihtiyaçlarınız doğrultusunda daha afzla veri taşıyabilecek fazladan satır ve/veya sütunlar eklemeye ihtiyaç duyabilirsiniz. Ya da çalışma sayfanızın belli pozisyonlarındadaki satır ve/veya sütunlarını silmek isteyebilirsiniz. Bu gereksinimleri karşılayabilmek için Aspose.Cells size kullanabileceğiniz ve işleminizi hızlıca tamamlayabileceğiniz en basit API’leri sunuyor. Bu konuyla ilgili olarak Aspose.Cells‘in sunduğu iki metod buluyor. Örneğin InsertRows ve DeleteRows, bu iki metod işinizin mümkün olan en hızlı şekilde tamamlanması için performans ve etkinlik anlamında optimize edildi.

Dolayısyıla eğer bir kaç tane satır eklemek veya çıkartmaya ihtiyacınız varsa size tavsiyemiz InsertRow ve DeleteRow metodlarını bir döngü içerisinde arka arkaya kullanmak yerine daima InsertRows ve DeleteRows metodlarını kullanmanızdır.

Aspose.Cells, MS Excel ile yanı mantıkla çalışır. Satırlar veya sütunlar eklendiğinde, çalışma sayfasındaki içerik aşağı veya sağ tarafa doğru kaydırılır. Ya da satırlar veya sütunlar silindiğinde çalışma sayfasındaki içerik üst tarafa veya sol tarafa doğru kaydırırlır. Bunun da ötesinde ekleme ve çıkartma yapıldığında diğer çalışma sayfalarındaki referanslar da güncelleniyor.

Aşağıdaki örnek InsertRows ve DeleteRows nasıl kullanabileceğini gösteriyor**

[C#]**

//Instantiate a Workbook object.
Workbook workbook = new Workbook();
//Load a template file.
workbook.Open(“d:\\test\\MyBook.xls”);
//Get the first worksheet in the book.
Worksheet sheet = workbook.Worksheets[0];
//Insert 10 rows at row index 2 (insertion starts at 3rd row)
sheet.Cells.InsertRows(2, 10);
//Delete 5 rows now. (8th row - 12th row)
sheet.Cells.DeleteRows(7, 5);
//Save the excel file.
workbook.Save(“d:\\test\\out_MyBook.xls”);
**

[VB]**

‘Instantiate a Workbook object.
Dim workbook As Workbook = New Workbook
‘Load a template file.
workbook.Open(“d:\test\MyBook.xls”)
‘Get the first worksheet in the book.
Dim sheet As Worksheet = workbook.Worksheets(0)
‘Insert 10 rows at row index 2 (insertion starts at 3rd row)
sheet.Cells.InsertRows(2, 10)
‘Delete 5 rows now. (8th row - 12th row)
sheet.Cells.DeleteRows(7, 5)
‘Save the excel file.
workbook.Save(“d:\test\out_MyBook.xls”)

[Java]

//Instantiate a Workbook object.
Workbook workbook = new Workbook();
//Load a template file.
workbook.open(“d:\\test\\MyBook.xls”);
//Get the first worksheet in the book.
Worksheet sheet = workbook.getWorksheets().getSheet(0);
//Insert 10 rows at row index 2 (insertion starts at 3rd row)
sheet.getCells().insertRows(2, 10);
//Delete 5 rows now. (8th row - 12th row)
sheet.getCells().deleteRows(7, 5,true);
//Save the excel file.
workbook.save(“d:\\test\\out_MyBook.xls”);