In This Issue

  • Hoşgeldiniz!
  • Ürün Vitrini – Aspose.Cells for Reporting Services
  • Aspose.Words for Java İyileştirmeleri
  • Aspose.BarCode for .NET artık Patch code ve MacroPDF417 uyumlu
  • S/MIME artık Aspose.NETwork for .NET tarafından destekleniyor
  • Aspose.Recognition for .NET 1.0 BETA hazır
  • Reporting Services için Aspose.BarCode artık MS Visual Studio ve SQL Server 2008’i destekliyor
  • VSTO to Aspose ‘dan Aspose.Cells’e geçiş
  • Teknik Makale – Outlook Msg Dosyası Görüntüleyici
  • Teknik İpucu – Word dokümanı MHTML ve E-posta’ya çevirme

Hoşgeldiniz

Aspose Newsletter’ın Temmuz 2008 sayısına hoşlgediniz. Bu bültende Aspose.Cells for Reporting Services ürünün hakkında bilgiler vereceğiz. Ayrıca Aspose.Words, Aspose.Barcode, Aspose.NETwork ve Aspose.Recgonition ürünlerinin yeni özelliklerinden bahsedeceğiz. VSTO kodlarının Aspose.Cells’e aktarımı konusunda bilgileri de yine bu sayımızda bulabilirsiniz. Tech-tip bölümümüzde word dokümanın nasıl MHTML ve Email haline dönüştürüldüğünü bulabilirsiniz ve teknik makalemiz Outlook Msg File viewer hakkında.

Ürün Vitrini

Aspose.Cells for Reporting Services sayesinde Microsoft SQL Server 2005 Reporting Services aracılığı ile Excel raporları üretebilirsiniz. Normal Excel raporlarına göre daha fazla özellikler sunan Aspose.Cells for Reporting Services, RDL raporlarının Excel 97-2003 binary XLS dosylarına, SpreadshhetML veya Excel 2007 XLSX biçimlerine dönüştürümesini sağlar. Ücretsiz deneme sürümünüzü bu adresten indirebilir ve hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

Aspose.Words for Java İyileştirmeleri

Aspose.Words for Java’nın son sürümü olan 2.4.2.0 piyasaya sürüldü. Bu sürümde “Unrecognized format of the form field” hatalarına çözüm üretildi. Daha fazla bilgi için resim sürüm geliştirmleri sayfasına ve ilgili blog mesajlarına bakabilirsiniz. Aspose.Words for Java’nın son sürümü buradan yüklenebilir. Aspose.Words’un dokümantasyonu da güncellendi. Dokümantasyon artık C#, VB.NET ve Java dillerinde tüm örnek kodları içeriyor. The Getting Started ve Programmer’s Guide bölümleri de güncellendi ve artık 100’ün üzerinde örnek kod içeriyor. Daha fazla bilgi için lütfen ilgili blog mesajlarını okuyun.


Aspose.BarCode for .NET şimdi Patch code ve MacroPDF417 destekliyor

Aspose.BarCode for .NET versiyon 2.6.0.0. yayınlandı. Bu sürümde Patch code ve MacroPDF417 desteği geldi. .NET framework 3.5 üzerinde çalışan optimize kodlar geliştirildi. Daha fazla bilgi için resmi sürüm sayfasını ziyaret edebilirsiniz ve ilgili blog mesajlarını okuyabilirsiniz. Aspose.BarCode for .NET’in son versiyonunun buradan indirebilirsiniz.

Aspose.NETwork for .NET Artık S/MIME Destekli

Aspose.NETwork for .NET’in son sürümü 3.9.0.0 yayınlandı. Bu sürümde S/MIME protokolü desteği geldi. Artık mesajlarınıza dijital imza ekleyebilirsiniz. Outlook mesaj dosyayı okuyucu performans için optimize edilde ve MIME parser üzerinden iyileştirmeler yapıldı. Bu sürümde pek çok hata giderildi ve geliştirmeler yapıldı. Daha fazla bilgi için sürüm sayfasına göz atabilirsiniz ve ilgili blog mesajlarını okuyabilirsiniz. Aspose.NETwork for .NET’in son sürümünü buradan indirebilirsiniz.

Aspose.Recognition for .NET 1.0 BETA yayında

Aspose.Recognition for .NET’in Beta sürümü yayınlandı. Eğer PDF dosyalarınızı DOC, OOXML, RTF veya HTML’e uygulamalarınız içersinden çevirmek istiyorsanız, Aspose.Recognition’ı denemelisiniz. Bu yazılım basit bir .NET class kütüphanesi olup .NET’in her versiyonunda x86 ve x64 modlarında çalışamaktadır. Aspose.Recognition tüm tecrübemizi yansıttığımız bir üründür. Daha fazla bigi için resmi sürüm sayfasını ziyaret edebilir ve ilgili blog mesajlarını okuyabilirsiniz. Aspose.Recognition for .NET’in son sürümünü buradan indirebilirsiniz.

Aspose.BarCode for Reporting Services artık MS Visual Studio ve SQL Server 2008’i Destekliyor

[Aspose.BarCode for Reporting Services][16] bakabilirsiniz ve ilgili blog mesajlarını okuyabilirsiniz.. Aspose.BarCode for Reporting Services’ın son sürümünü [buradan indirebilirsiniz][17].

VSTO’dan Aspose’a Geçiş – Aspose.Cells

Bu sayıda, VSTO kodlarınızın nasıl [Aspose.Cells][18] ’e nasıl geçirileceği konusunda bilgiler vereceğiz. Bu sayede yeni çalışma kitapları ekleyebilirsiniz, her çalışma kibına veri doldurabilirsiniz ve herhangi bir çalışma kitabını seçip excel olarak kayıt edebilirsiniz. Bu işlemler için gerekli kodu burada bulabilirsiniz.

Teknik Makale – Outlook Msg Dosyası Görüntüleyici

Bu makale’de, Outlook Msg dosyasının C# ile nasıl işleyebileceğiniz göstereceğiz. [Aspose.NETwork][19] for .NET uygulamasını kullanacağız. Sizin için komple bir Outlook Msg dosyası görüntüleme uygulaması geliştirdik. Sizin de adım adım aynı uygulamayı nasıl geliştirebileceğinizi anlattık. Tüm kaynak kodu ve örnek uygulamayı da indirebilirsiniz. Makaleyi okumak için tıklayın.

Teknik İpucu Word Dosyasını MHTML ve Eposta’ya Çevirme

Aspose.Words for .NET version 5.2.0.0 ile birlikte artık herhangi bir dosyayı MHTML (Web Arşiv) şeklinde kaydetmek mümkün. [Aspose.Words][20] ve [Aspose.NETwork][21] birlikte kullanarak zengin metin içeren e-posta mesajları oluşturmak ve göndermek mümkün. Bu ipucu size nasıl olduğunu göstermek üzere hazırlandı. Okumak için tıklayın..

[16]: https://docs.aspose.com/display/wordsjava/Home)'in son versiyonu Microsoft Visual Studio 2008 ve Microsoft SQL Server 2008‘i de destekliyor. Bu sürüm ile, Aspose MS SQL Server 2008 özelliklerini destekleyen ilk barcode yazılımı geliştirmiş oldu. Daha fazla bigi için resmi [sürüm sayfasına](http://www.aspose.com/community/files/52/ssrs-rendering-extensions/aspose.barcode.reporting.services/entry132716.aspx [17]: http://www.aspose.com/community/files/52/ssrs-rendering-extensions/aspose.barcode.reporting.services/category1217.aspx [18]: http://www.aspose.com/categories/file-format-components/aspose.cells-for-.NET-and-java/default.aspx [19]: http://www.aspose.com/categories/utility-components/aspose.NETwork-for-.NET/default.aspx [20]: http://www.aspose.com/categories/file-format-components/aspose.words-for-.NET-and-java/default.aspx [21]: http://www.aspose.com/categories/utility-components/aspose.NETwork-for-.NET/default.aspx