In This Issue

  • Hoş geldiniz!
  • Ürün Vitrini – Aspose.Metafiles
  • Aspose.Words for Reporting Services ile HTML ve düz metin dosyalarını kaydedin
  • Aspose.Pdf for Reporting Services 1.3.0.0’daki geliştirmeler
  • Aspose.BarCode daha da iyileştirildi
  • Aspose.Workflow for .NET’de yeni düzenlemeler
  • Aspose.Words for .NET ile dokümanları MHTML ve OpenDocument Text olarak kaydedin
  • Aspose.Grid.Web’i orta güvenlik seviyesinde çalıştırmak
  • Aspose.Pdf.Kit for .NET 3.1.0.0 çıktı
  • Aspose.Network for .NET’te DNS e-posta desteği
  • Teknik Makale – Düzenlenmiş Excel raporlarını şık grafikler ile dinamik olarak düzenleyin
  • Teknik İpucu – DNS ile e-posta göndermek

Hoş geldiniz

Aspose bültenin Haziran 2008 sayısına hoşgeldiniz! Bu ayki bültenimizde size vitrin ürünümüz Aspose.Metafiles hakkında açıklayıcı bilgiler vereceğiz. Ayrıca Aspose.Words, Aspose.Words for Reporting Services, Aspose.Pdf for Reporting Services, Aspose.Pdf.Kit, Aspose.BarCode, Aspose.BarCode for Reporting Services, Aspose.Workflow, Aspose.Grid ve Aspose.Network ürünlerimizin son sürümlerindeki yeni ve heyecan verici özelliklere göz atacağız. Aspose hakkındaki en son haberlerin yanı sıra aylık Teknik İpucu bölümünde, Aspose.Network yardımı ile size alıcının alan adını kullanarak nasıl e-posta gönderebileceğinizi anlatacak ve Excel çalışma sayfasına giren verileri, hücrelere düzenleme ve gömülü grafik ekleyerek nasıl iş raporları oluşturup, Excel raporunu sabit diske kaydedebileceğinizi göstereceğiz.

Ürün Vitrini

Aspose.Metafiles, meta dosyaları etkili bir şekilde yönetmek için kullanabileceğiniz bir Java çözümüdür. Aspose.Metafiles, Java uygulamalarınızın hızlı ve kolay bir şekilde hem WMF, hem de EMF dosyalarını görütünleyebilmenize ve yürütebilmenize olanak verir. Aspose.Metafiles ayrıca meta dosya dönüştürmelerini uygulayabilir. Aspose.Metafiles ile geliştirici ekibiniz meta dosyalarını diğer popüler grafik dosyalarına dönüştürebilecek. Aspose.Metafiles, Aspose.Slides for Java ile kusursuz bir şekilde bir arada çalışabilecek şekilde geliştirilmiştir. Aspose.Metafiles sayesinde artık WMF ve EMF dosyalarını Aspose.Slides ile oluşturulmuş PowerPoint sunumlarınızda rahatlıkla kullanabilirsiniz. Eğer zaman ayırıp, ücretsiz deneme sürümünü indirirseniz, Aspose.Metafiles’ın sizin için neler yapabileceğini kendiniz görebilirsiniz.

Aspose.Words for Reporting Services ile HTML ve düz metin dosyalarını kaydedin

Yakın zamanda [Aspose.Words for Reporting Services][4] indirebilirsiniz. Daha fazla bilgi için lütfen [resmi açıklama sayfasını][5] ve blog’daki ilgili [başlığı][6] okuyunuz.


Aspose.Pdf for Reporting Services 1.3.0.0’daki geliştirmeler

[Aspose.Pdf for Reporting Services][7] indirebilirsiniz. Daha fazla bilgi için lütfen [resmi açıklama sayfasını][8] ve blog’daki ilgili [başlığı][9] okuyunuz.

Aspose.BarCode daha da iyileştirildi

[Aspose.BarCode][10] çok daha iyileştirildi. Aspose.BarCode for .NET’in en yeni sürümü olan 2.5.1.0, geliştirilmiş bir OneCode barkod algılama algoritmasına sahip. OneCode barkod resimlerini algılama oranı, önceki sürümlere göre çok daha geliştirilmiş durumda. Daha fazla bilgi için lütfen [resmi açıklama sayfasını][11] ve blog’daki ilgili [başlığı][12] okuyunuz. Diğer yandan Aspose.BarCode for Java 1.4.0.0 sürümü de çıktı. Bu sürümde pek çok hata düzeltmesi ve geliştirme yer alıyor. Konuyla ilgili detayları [resmi açıklama sayfasından][13] ve ilgili blog [başlığından][14] öğrenebilirsiniz. Aspose.BarCode for .NET ve Java’nın son sürümünü buradan [indirebilirsiniz][15]. [Aspose.BarCode for Reporting Services][16] ziyaret ediniz ve blog’daki [ilgili başlığı][17] okyabilirsiniz. Aspose.BarCode for Reporting Services’ın son sürümünü [buradan][18] indirebilirsiniz.

Aspose.Workflow for .NET’de yeni düzenlemeler

[Aspose.Workflow][19] for .NET 1.4.0.0 sürümü çıktı. Bu sürümde özellikle performans konusunda pek çok yeni gelitiştirme ve düzenleme gerçekleştirdik. LockTable arka alanına özel erişimi engellemek için yeni bir kilitleme uygulaması kullanılmaya başladı. Bu sayede daha esnek ve daha kontrol edilebilir hale gelmiş oldu. Performans profiline göre düzenleme modülü ve xpdl ayrıştırıcısında bazı düzenlemeler de gerçekleştirildi. Daha fazla bilgi için lütfen [resmi açıklama sayfasını][20] ve blog’daki ilgili [başlığı][21] okuyunuz. Aspose.Workflow for .NET’in son sürümünü [buradan][22] indirebilirsiniz.

Aspose.Words for .NET ile dokümanları MHTML ve OpenDocument
Text olarak kaydedin

[Aspose.Words][23] for .NET’in 5.2.0.0 sürümü çıktı. Faydalı bir özellik olan MHTML olarak kaydetme özelliğini ekledik. MHTML “web arşiv” veya “tek dosyalık web sayfası” formatıdır. HTML dokümanı ve tüm dış kaynaklar (resimler ve stil dosyaları) tek bir dosya içerisinde depolanır. Ayrıca OpenDocument desteği de ekledik. Bu sürüm ayrıca pek çok alandaki pek çok düzeltmeyi de içeriyor. Daha fazla bilgi için lütfen [resmi açıklama sayfasını][24] ve blog’daki ilgili [başlığı][25] okuyunuz. Aspose.Words for .NET’in son sürümünü [buradan][26] indirebilirsiniz.


Aspose.Grid.Web’i orta güvenlik seviyesinde çalıştırmak

Çoğu web uygulaması, sıkı güvenlik sınırlamalarına sahip olan web barındırma ortamlarında çalımaktadır. [Aspose.Grid][27] for .NET’in wn yeni sürümü olan 2.0.0.0 ile Aspose.Grid.Web ürünümüzün orta güvenlik seviyesinde çalışmasını sağlayacak düzenlemeleri hayata geçirdik. Daha fazla bilgi için lütfen [resmi açıklama sayfasına][28] ve ilgili [blog başlığını][29] inceleyiniz. Aspose.Grid for .NET’in en yeni sürümünü [buradan][30] indirebilirsiniz.

Aspose.Pdf.Kit for .NET 3.1.0.0 çıktı

[Aspose.Pdf.Kit][31] ve ilgili [blog başlığını][32] inceleyiniz. Aspose.Pdf.Kit for .NET en yeni sürümünü [buradan][33] indirebilirsiniz.

Aspose.Network for .NET’te DNS e-posta desteği

[Aspose.Network][34] for .NET’in yeni sürümü 3.8.2.0 çıktı. Bu sürümün en büyük yeniliği DNS e-posta özelliği. Aspose.Network for .NET artık smtp sunucunuz yoksa mail exchange sunucuları ile e-posta göndermeyi destekliyor. DnsMailClient sınıfını kullanarak, e-posta adresinin kendi mail exchange sunucusuna göre e-posta mesajları gönderebiliyor. Daha fazla bilgi için lütfen [resmi açıklama sayfasına][35] ve ilgili [blog başlığını][36] inceleyiniz. Kısa bir süre sonra bu sürümü 3.8.2.3 sürümü takip etti ve bu sürümde POP3 protokolü uygulaması ve FileDropManager’daki dosyaları sürükleyip bırakma işlemi ile ilgili bazı hatalar düzeltildi. Artık Windows Gezgini’nden dosayaları sürüklemek mümkün. Detaylar için lütfen [açıklama sayfasını][37] ziyaret ediniz. Aspose.Network for .NET’in en yeni sürümünü [buradan][38] indirebilirsiniz.

Teknik Makale – Düzenlenmiş Excel raporlarını şık grafikler ile
dinamik olarak düzenleyin

Bu makalede bir WYSIWYG mantığı içerisinde dinamik olarak nasıl şık görünümlü Excel raporları tasarlayabileceğinizi ve üretebileceğinizi açıklıyoruz. Bir XML dosyası sayesinde verileri [Aspose.Grid.Web][39] kontrolüne aktarıyor ve böylece verilerinize zengin ve göze hoş görünecek bir biçimi gerçek zamanlı bir ortamda tanımlayarak, MS Excel benzeri bir yapı ile formülleri hesaplayabiliyor. Aynı zamanda, hesap sayfasının kaynağındaki veriyi [Aspose.Chart][40] yardımıyla geliştirilmiş grafiklere dönüştürdükten sonra grafiği satış raporunuzun içine yerleştirebiliyor. Son olarak hazırlamış olduğunuz, grafik eklenmiş Excel raporunuz, [Aspose.Cells][41] yardımı ile sabit diskinize kaydedilebiliyor. Makalenin tümünü İngilizce olarak [burada][42] bulabilirsiniz.

Teknik İpucu – DNS ile e-posta göndermek

Bazı durumlarda, projenin gereksinimleri nedeniyle SMTP sunucusunu kullanarak e-posta göndermek mümkün olmayabilir. Bu durumlarda alıcının alan adının MX kaydını kullanmak isteyebiliriz. Bu ipucu [Aspose.Network][43] yardımı ile alıcının alan adına ait posta sunucunu kullanarak nasıl e-posta gönderebileceğinizi açıklıyor. Bu teknik ipucunun tamamını İngilizce olarak [buradan][44] okuyabilirsiniz.

[4]: http://www.aspose.com/categories/ssrs-rendering-extensions/aspose.words-for-reporting-services/default.aspx)’ın 2.2.0.0 sürümünü yayınladık. Bu sürümde aralarında HTML ve TXT dosya tiplerinin de bulunduğu bazı yeni dosya türlerinde kaydet yapma olanağı ekledik. Bunun ötesinde TXT kaydetme ile ilgili bazı geliştirmeler daha gerçekleştirdik ve bu sayede artık tablolar düz metin formatına çevirilirken kendi görünümlerini kaybetmiyorlar. Buna ek olarak yeni sürümle farklı pek çok hata da giderilmiş oldu. Aspose.Words for Reporting Services’ın en son sürümünü [buradan](http://www.aspose.com/community/files/52/ssrs-rendering-extensions/aspose.words.reporting.services/default.aspx [5]: http://www.aspose.com/community/files/52/ssrs-rendering-extensions/aspose.words.reporting.services/entry124439.aspx [6]: https://blog.aspose.com/ [7]: http://www.aspose.com/categories/ssrs-rendering-extensions/aspose.pdf-for-reporting-services/default.aspx)‘ın yeni sürümü olan 1.3.0.0 çıktı. Bu sürümde özel görmülü yazı tipi, satır okları, dip not, son not gibi yeni özellikler eklendi. Ayrıca Aspose.Pdf for Reporting Services’ı MSI kurulum aracı olmadan kurabilmenizi sağlayacak yeni bir özelleştirme aracı da eklendi. Buna ek olarak artık 64-bit Windows sistemleri de destekleniyor. Aspose.Pdf for Reporting Services’ın son sürümünü [buradan](http://www.aspose.com/community/files/52/ssrs-rendering-extensions/aspose.pdf.reporting.services/default.aspx [8]: http://www.aspose.com/community/files/52/ssrs-rendering-extensions/aspose.pdf.reporting.services/entry125129.aspx [9]: https://products.aspose.com/pdf [10]: http://www.aspose.com/categories/visual-components/aspose.barcode-for-.net-and-java/default.aspx [11]: http://www.aspose.com/community/files/53/visual-components/aspose.barcode/entry124629.aspx [12]: https://blog.aspose.com/ [13]: http://www.aspose.com/community/files/53/visual-components/aspose.barcode/entry125932.aspx [14]: https://docs.aspose.com/display/barcodeproductfamily/Home [15]: http://www.aspose.com/community/files/53/visual-components/aspose.barcode/default.aspx [16]: http://www.aspose.com/categories/ssrs-rendering-extensions/aspose.barcode-for-reporting-services/default.aspx)’ın 1.3.0.0 sürümünün piyasaya çıkması ile birlikte artık SSRS raporlarınızda OneCode barkod resimleri üretebilirsiniz. Bu sürümde pek çok barkod üretme sorunu ve Code39, QR ve DataMatrix barkodları ile ilgili problemler giderildi. Daha fazla bilgi için lütfen [resmi açıklama sayfasını](http://www.aspose.com/community/files/52/ssrs-rendering-extensions/aspose.barcode.reporting.services/entry124966.aspx [17]: https://docs.aspose.com/display/barcodeproductfamily/Home [18]: http://www.aspose.com/community/files/52/ssrs-rendering-extensions/aspose.barcode.reporting.services/default.aspx [19]: http://www.aspose.com/categories/utility-components/aspose.workflow-for-.net/default.aspx [20]: http://www.aspose.com/community/files/54/utility-components/aspose.workflow/entry126828.aspx [21]: https://blog.aspose.com/ [22]: http://www.aspose.com/community/files/54/utility-components/aspose.workflow/default.aspx [23]: http://www.aspose.com/categories/file-format-components/aspose.words-for-.net-and-java/default.aspx [24]: http://www.aspose.com/community/files/51/file-format-components/aspose.words/entry127076.aspx [25]: https://docs.aspose.com/display/wordsproductfamily/Home [26]: http://www.aspose.com/community/files/51/file-format-components/aspose.words/default.aspx [27]: http://www.aspose.com/categories/visual-components/aspose.grid-for-.net/default.aspx [28]: http://www.aspose.com/community/files/53/visual-components/aspose.grid/entry126616.aspx [29]: https://www.aspose.com/ [30]: http://www.aspose.com/community/files/53/visual-components/aspose.grid/default.aspx [31]: http://www.aspose.com/categories/file-format-components/aspose.pdf.kit-for-.net-and-java/default.aspx)’in en yeni sürümü olan 3.1.0.0 çıktı. Bu sürümde PdfAnnotationEditor adlı yeni bir sınıf, yorumların birleştirilmesi konularında yeni özellikler sunuluyor. Form silme ve farklı türlerde açıklayıcı notlarla ilgili gelişmeler de bu sürümde yer alıyor. Bu sürümle birlikte Aspose.Pdf.Kit’in kullanılabilirliği de geliştirildi. Başlık ve dip notların etkili bir şekilde eklenebilmesi ve ComboBox/RadioBox/CheckBox kontrolleri ile ilgili değişiklikler yapma ara birimleri de artık daha kullanışlı. Daha fazla bilgi için lütfen [resmi açıklama sayfasına](http://www.aspose.com/community/files/51/file-format-components/aspose.pdf.kit/entry127380.aspx [32]: https://docs.aspose.com/display/pdfnet/Home [33]: http://www.aspose.com/community/files/51/file-format-components/aspose.pdf.kit/default.aspx [34]: http://www.aspose.com/categories/utility-components/aspose.network-for-.net/default.aspx [35]: http://www.aspose.com/community/files/54/utility-components/aspose.network/entry124529.aspx [36]: https://docs.aspose.com/ [37]: http://www.aspose.com/community/files/54/utility-components/aspose.network/entry128213.aspx [38]: http://www.aspose.com/community/files/54/utility-components/aspose.network/default.aspx [39]: http://www.aspose.com/categories/visual-components/aspose.grid-for-.net/default.aspx [40]: http://www.aspose.com/categories/visual-components/aspose.chart-for-.net/default.aspx [41]: http://www.aspose.com/categories/file-format-components/aspose.cells-for-.net-and-java/default.aspx [42]: https://docs.aspose.com/display/cellsproductfamily/Home [43]: http://www.aspose.com/categories/utility-components/aspose.network-for-.net/default.aspx [44]: https://docs.aspose.com/