In This Issue

  • Hoş geldiniz!
  • Ürün Vitrini – Aspose.Tasks
  • Aspose.Words for Java daha da geliştirildi
  • Aspose.Cells for Java 1.9.4.0 çıktı
  • Yeni Dokümantasyon modülü
  • Aspose.Words for Reporting Services 2.1.0.0 çıktı
  • Aspose.Pdf.Kit for .NET, Form Field’da CJK yazı tipini destekliyor
  • Aspose.Pdf for Java 2.3.0.0 çıktı
  • Aspose.BarCode for .NET 2.5.0.0 çıktı
  • Aspose.BarCode for Java, OneCode barkodu destekliyor
  • Teknik İpucu – metin dosyasını PDF’e çevirin

Hoş geldiniz

Aspose bülteninin Nisan 2008 sayısına hoş geldiniz! Bu ayki bültenimizde size vitrin ürünü Aspose.Tasks hakkında bilgiler vereceğiz. Ayrıca Aspose.Words, Aspose.Cells, Aspose.Words for Reporting Services, Aspose.Pdf.Kit, Aspose.Pdf ve Aspose.BarCode ürünlerimizin son sürümlerindeki yeni ve heyecan verici özelliklere göz atacağız. Aspose’dan son haberleri alırken bir yandan da aylık Teknik ipucu yardımıyla metin dosyalarınızı nasıl PDF’e dönüştüreceğinizi göstereceğiz.

Ürün Vitrini – Aspose.Tasks

Aspose.Tasks .NET uygulamalarının Microsoft Project® kullanmadan, Project® dokümanlarını yazma ve okumanıza olanak sağlayan grafik arabirimi kullanmayan bir .NET Project® yönetim bileşenidir. Aspose.Slides’a benzer şekilde Aspose.Tasks da benzeri olmayan bir üründür. Aspose.Tasks, Project® dokümanlarını yönetme özelliği sunan ilk ve tek .NET bileşenidir. Son derece gelişmiş olan ürün, sağlamlığı ve esnekliği ile dikkat çekmektedir. Tüm Aspose dosya türü bileşenleri ile birlikte çalıştığı gibi Win Form ve Web Form ile birlikte de sorunsuz bir şekilde çalışabilir. Vakit ayırıp deneme sürümünü indirecek olursanız, Aspose.Tasks’ın sizin için neler yapabileceğini inceleyebilirsiniz.

Aspose.Words for Java daha da geliştirildi

Aspose.Words for Java 2.4.1.0 sürümünün geliştirilmişi çıktı. Bu sürümde JDK 1.6 için ayrı bir Aspose.Words jar bulunuyor. Tüm dış kütüphaneler Aspose.Words jar içine entegre edilmiş durumda ve Aspose.Words ile daha uyumlu olması açısından ve kullanıcıların daha kolay bir şekilde yardım alabilmeleri amacıyla kendi javadoc üretme aracımızı kullanıyoruz. Bu sürümdeki geliştirmeler hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız, lütfen resmi açıklama sayfasını ziyaret ediniz. Aspoe.Words’ün en son sürümünü buradan indirebilirsiniz.

Aspose.Cells for Java 1.9.4.0 çıktı

Aspose.Cells for Java’nın 1.9.4.0 sürümü çıktı. Bu sürümde yay, oval, dikdörtgen, yorum ve metin kutusu gibi şekiller destekleniyor. Bu sürümde şablondan tüm şekilleri okuyabilir ve SmartMaker ile bir diziye atayabilirsiniz. Bunun yanı sıra şekillerin yerleştirilmesi de desteklenen özellikler arasında. Bu sürümde ayrıca pek çok diğer geliştirme ve hata düzeltmeleri de gerçekleştirildi. En yeni sürümü buradan indirebilirsiniz. Bu sürümle ilgili daha fazla bilgi için lütfen resmi sayfayı ziyaret ediniz.

Yeni Dokümantasyon modülü

Tüm Aspose ürünleri ile ilgili dokümanları tek bir merkezden inceleyebileceğiniz yeni bir Dokümantasyon bölümü hazırladık. Şu an için sadece İngilizce olan bölümde, ihtiyaç duyduğuz her zaman ‘Got a question? We guarantee a prompt response to any inquiry!’ bağlantısını tıklayarak, sorularınızı ve yorumlarınızı bize iletebilirsiniz. Dokümantasyon sayfalarının alt bölümündeki ‘bookmark’ bağlantısını kullanarak, o anda incelemekte olduğunuz sayfayı, popüler sitelerdeki favorilerinize ekleyebilirsiniz. Daha fazla bilgi için lütfen resmi açıklama sayfasını ziyaret ediniz.

Aspose.Words for Reporting Services 2.1.0.0 çıktı

Aspose.Words for Reporting Services 2.1.0.0 sürümü çıktı. Bu son sürüm, Aspose.Words for .NET ürününün 5.0.2.0 ürünü üzerine geliştirilmiştir ve dinamik tablo/matris sütunları, rapor sütunları ve üst not/dipnot arka plan resimleri desteğine sahiptir. Ürün dokümantasyonu da güncellendi. Bu sürümde ayrıca pek çok diğer geliştirme ve hata düzeltmeleri de gerçekleştirildi. Daha fazla bilgi için lütfen resmi açıklama sayfasını ziyaret ediniz. Aspose.Words for Reporting Services’ın son sürümünü buradan indirebilirsiniz.

Aspose.Pdf.Kit for .NET, Form Field’da CJK yazı tipini destekliyor

Aspose.Pdf.Kit for .NET 3.0.0.0 çıktı. Bu sürümde, Form alanında CJK yazı tipi desteği eklenmiş durumda. Ayrıca performansı düzenlemek üzerine oldukça uzun çalışmalar gerçekleştirdik ve bunun sonucu olarak da performansta gözle görünür artış sağladık. Bu sürümde ayrıca pek çok diğer geliştirme ve hata düzeltmeleri de gerçekleştirildi. Daha fazla bilgi için lütfen resmi açıklama sayfasını ziyaret ediniz. En son sürümünü buradan indirebilirsiniz.

Aspose.Pdf for Java 2.3.0.0 çıktı

Aspose.Pdf for Java’nın en son sürümü olan 2.3.0.0 çıktı. Bu sürümde, Text, Table, Image ve Graph gibi bazı önemli özellikler, çok önemli ölçüde geliştirildi. Kullanıcıya daha esnek bir kontrol sağlamak amacıyla Attachment ve HeaderFooter destekleri baştan yazıldı. XML ile PDF yaratma imkanı ve XML Schema Definition dosyası oluşturuldu. Ayrıca bu sürümde bazı diğer geliştirme ve hata düzeltmeleri de gerçekleştirildi. Aspose.Pdf for Java hakkında daha fazla bilgi için resmi açıklama sayfasını ziyaret edebilirsiniz. En son sürümünü indirmek için lütfen buraya tıklayınız.

Aspose.BarCode for .NET 2.5.0.0 çıktı

İki aylık geliştirme ve hata düzeltme sürecinden sonra Aspose.BarCode for .NET’in 2.5.0.0 sürümünü çıkarttık. Bu sürümde, USPS barkot tanımlayıcısının performansına dikkatinizi çekmek istiyoruz. Önceki sürümlerle karşılaştırdığımızda tanımlama hızı artık çok daha gelişmiş durumda (neredeyse 10 kat daha hızlı). Bu sürümde ayrıca pek çok diğer geliştirme ve hata düzeltmeleri de gerçekleştirildi. Daha fazla bilgi için lütfen resmi açıklama sayfasını ziyaret ediniz. Aspose.Words for Reporting Services’ın son sürümünü buradan indirebilirsiniz.

Aspose.BarCode for Java, OneCode barkodu destekliyor

Aspose.BarCode for Java 1.3.0.0 sürümü çıktı. Bu sürümde USPS OneCode barkod resim üretme özelliği de eklendi. Ayrıca bu sürümde bazı diğer geliştirme ve hata düzeltmeleri de gerçekleştirildi. Aspose.BarCode for Java hakkında daha fazla bilgi için resmi açıklama sayfasını ziyaret edebilirsiniz. En son sürümünü indirmek için lütfen buraya tıklayınız.

Teknik İpucu – metin dosyasını PDF’e çevirin

Sıklıkla metin dokümanlarını PDF formatına dönüştürmek isteyen müşterilerimizden konuyla ilgili talepler alıyoruz. Bizden bu işlemi kolaylıkla halledebilecek ve onları çok daha karmaşık işlemlerden kurtaracak bir kod istiyorlar. Benzer ihtiyacı olan herkesin işine yarayabilecek basit bir örneği aşağıda bulabilirsiniz. Bu sayede artık Aspose.Pdf’i kullanarak metin dokümanlarınızı basit ve etkili bir şekilde PDF’e dönüştürebileceksiniz.

[C#]

System.IO.TextReader tr = new StreamReader(“test.txt”);

//Instantiate Pdf pbject by calling its empty constructor

Aspose.Pdf.Pdf pdf1 = new Aspose.Pdf.Pdf();

//Create a new section in the Pdf object

Aspose.Pdf.Section sec1 = pdf1.Sections.Add();

//Create a new text paragraph and pass the text to its constructor as argument

Aspose.Pdf.Text t2 = new Aspose.Pdf.Text(tr.ReadToEnd());

sec1.Paragraphs.Add(t2);

pdf1.Save(“test.Pdf”);

[VB.NET]

Dim tr As System.IO.TextReader = New StreamReader(“test.txt”)

‘Instantiate Pdf pbject by calling its empty constructor

Dim pdf1 As Aspose.Pdf.Pdf = New Aspose.Pdf.Pdf()

‘Create a new section in the Pdf object

Dim sec1 As Aspose.Pdf.Section = pdf1.Sections.Add()

‘Create a new text paragraph and pass the text to its constructor as argument

Dim t2 As Aspose.Pdf.Text = New Aspose.Pdf.Text(tr.ReadToEnd())

sec1.Paragraphs.Add(t2)

pdf1.Save(“test.Pdf”)

[Java]

try{

StringBuffer sb = new StringBuffer(1024);

BufferedReader reader = new BufferedReader(new FileReader(“test.txt”));

char[] chars = new char[1024];

int numRead = 0;

while( (numRead = reader.read(chars)) > -1){

  sb.append(String.valueOf(chars));       

}

reader.close();

//Instantiate Pdf pbject by calling its empty constructor

Pdf pdf1 = new Pdf();

//Create a new section in the Pdf object

Section sec1 = pdf1.getSections().add();

//Create a new text paragraph and pass the text to its constructor as argument

Text text1 = new Text(sec1,sb.toString());

sec1.getParagraphs().add(text1);

pdf1.save(new FileOutputStream(new File(“test.pdf”)));

}catch(java.io.IOException ioe){

System.out.println(ioe.getMessage());

}catch(AsposeBaseException e){

System.out.println(e.getMessage());

}